Konfucij je rekel: ''Poglejte človeka v oči, tako ne bo mogel nič skriti pred vami. '' Kitajci, ki berejo z obraza, so ljudi razdelili na pet skupin.

Kitajski bralci obraza
Pravijo, da vsaka črta obraza govori o nekem notranjem organu. Pozorni so na linije, razlike med levo in desno stranjo obraza. Leva stran obraza prikazuje našo osebnost, desna pa stvari, ki jih pokažemo drugim ljudem.

Kovina
Kovinski obraz je ovalne oblike, dolgim in tankim nosom, visokim obrvem, ten obraza je bled. Kovina je element uma, karakteristike take osebe so, da je močne volje, svoje probleme rešuje sama. Ima dober smisel za humor, je privlačnega izgleda, njene delovne navade so njihova največja prednost, slabost pa je to, da so take osebe pesimistične.

Ogenj
Obraz ima velikokrat mnogo pegic, imajo bolj dolg obraz, njihove ličnice so zelo poudarjene, prav tako tudi rada in čelo. Njihova govorica telesa je hitra kot tudi njihov govor. So entuziastični, kar zelo radi hitro prenesejo na druge. So avanturisti, radi se spuščajo v rizične stvari, neprestano iščejo vznemirjenje. Če se ogenj ugasne, postanejo plašni, njihova energija pa se pretvori v pomanjkanje volje in motivacije.

Voda
Vodne tipe lahko prepoznate po okroglem obrazu, velikih očeh in njihovi snažnosti. So tihi ampak slovijo kot izjemni sogovorniki. Čeprav delujejo negotovo, so odločni, ko od njih to zahteva situacija. Škodi jim dolgotrajen stres, posebej, ko se gre za posel.

obraz
Vsak obraz govori svojo zgodbo.
PS

Zemlja
Imajo jasne linije in bolj kvadratast obraz. Njihov glas je globok, imajo velika usta in probleme s hrano. Čeprav so praktični in odgovorni, preveč radi pomagajo drugim in tako pozabijo sami nase. Pomanjkljivosti so trdoglavost in nezmožnost spreminjanja.

Les
Dolg obraz, dolg nos, ozki obraz, tanke obrvi in visoko čelo je značilno za tak tip ljudi. So vizionarji, organizatorji, znajo sprejeti odgovornost, skrbijo za dobrobit drugih, njihovo najbolj značilno čustvo pa je jeza. V pozitivnem smislu je znak strasti, ki pripomore k ustvarjanju vizij. 

Kaj obraz pove o vas:
Dolg in tanke obraz – vzdržljiva in odločna oseba, ki stvari redko pusti nedokončane
Okrogel obraz – optimisti in vitalni ljudje, ki nasmejijo okolico
Širok obraz – toleranti ljudje odprtega uma
Kvadraten obraz – individualisti, odločni v uresničevanju svojih sanj, aktivni in hitri

Kaj oči povedo o vas:
Velik razmak med očmi – to je črta tolerance, dobronamerne in malo lene osebe, ki jo je težko spraviti ob živce
Majhen razmak med očmi – bolj ko so si oči blizu, večja je intoleranca. Velikokrat se pojavi pri perfekcionistih, ki jim nič ni dovolj dobro

Kaj obrvi povedo o vas:
Ravne obrvi – ravne, horizontalne obrvi imajo osebe polne idej
Zakrivljene obrvi – oseba uživa v anekdotah
Tanke obrvi – osebe z malo samozavesti
Spojene obrvi . oseba, ki stalno razmišlja

Kaj nos pove o vas:
Majhen nos – osebe slabega karakterja, ki ne stojijo za svojimi odločitvami
Velik nos - znak iniciative in odločnosti
Orlovski nos – osebe so egoistične in neodločne

Kaj usta povedo o vas:
Polne ustnice – izgledajo lepo, predstavljajo samokritičnost in radodarnost
Tanke ustnice – introvertirana osebnost
Zgornja ustnica tanka, spodnja debela – znak verodostojne osebe