Znameniti francoski zdravnik Nostradamus nikoli ne bi dosegel slave svetovnega preroka, če njegova žena in otroci ne bi umrli od kuge. Od žalosti je zapustil domovino, taval po Evropi in se posvetil astrologiji ter prerokovanju.

Na jugu Francije je 2. julija 1566 umrl Michel de Nostredame, bolj znan kot Nostradamus. Francoski zdravnik, kozmetik, mešetar in prerok se je rodil kot Žid, vendar je njegova družina zaradi tedanje verske netolerance prestopila v katoličanstvo. Čeprav študija medicine ni dokončal, je že pri 21. letu dobil dovoljenje za zdravniško prakso zaradi požrtvovalnega zdravljenja ljudi, ki so zboleli za kugo.

Nostradamus
Michel de Nostredame, bolj znan kot Nostradamus, je bil francoski zdravnik, kozmetik, mešetar in prerok.
Profimedia

Kljub vsemu pa bi Nostradamus verjetno ostal povsem neznan, če ne bi za kugo umrla njegova žena in dva otroka. Prav zaradi nepopisne žalosti, razočaranja in depresije je zapustil Francijo ter se začel intenzivno ukvarjati z astrologijo ter prerokovanjem.

Napovedal je največje zgodovinske dogodke.

Živel je v času velikih sprememb, sloves velikega preroka pa je dosegel, ko se je razvedelo, da vidi celo v najbolj daljno preteklost posameznikov in družbe, ter napoveduje prihodnost za več stoletij in celo tisočletij v naprej.

V njegovih mističnih, dvosmiselnih rimah, polnih nenavadnih asociacij in metafor so poznavalci prepoznali napovedi zgodovinskih dogodkov in oseb, kot sta denimo Napoleon in Hitler. Nostradamus je pravilno napovedal vojne, različne katastrofe, potovanje človeka na Luno in celo računalniške viruse. Napovedal naj bi tudi smrt princese Diane leta 1997, atentat na Johna Kennedyja in teroristični napad na 'dvojčka' v New Yorku.

Nostradamus 1
Nostradamusove prerokbe za 21. stoletje niso ravno rožnate.

Napoved za 21. stoletje

Nostradamus je napovedal, da se bo v 21. stoletju vse spremenilo.

Nostradamus je svojo žalost zdravil s prerokovanjem.

Začeli se bomo zavedati povezanosti med telesom, dušo in razumom. Dal pa je vedeti, da spremembe v tem močnem evolucijskem obdobju ne bodo lahke. Zemlja nas bo čedalje bolj glasno in jasno opozarjala, da se moramo spremeniti; napovedani so siloviti potresi, vulkani, veliki valovi in poplave.

Apokalipsa
Zemlja nas že opozarja, da se moramo spremeniti.
Profimedia

deli