Nikakor ne mislimo, da bi morali posvečati kakšno posebno pozornost raznim napovedim in prerokbam, a včasih se nad njimi vendarle lahko malce zamislimo.

Kako je mogoče, da je nekdo v preteklosti napovedal dogodek, ki se je uresničil v prihodnosti? 

»Veliko državo bodo uničili potresi, nevihte in ogromni valovi.«

Gotovo ste slišali za Nostradamusa in njegove prerokbe ter za Babo Vango, ki prav v tem času še posebej buri duhove s svojo napovedjo, da se bo tretja svetovna vojna začela v Siriji ter da bodo Evropi zavladali muslimani. To naj bi bila njena zadnja prerokba, ki jo je izrekla tik pred smrtjo, leta 1996. Tokrat pa smo za vas izbrskali dve prav tako pomenljivi prerokbi, o katerih pa se ne govori dosti.

Sveta Hildegarda iz Bingna
Profimedia
You Tube

Alois Irlmaier

Alois je Nemec, ki je leta 1950 napovedal tretjo svetovno vojno. Takole je zapisal: »Vsi bodo pozivali k miru. Na Bližnjem vzhodu bo naenkrat prišlo do vojne, ki se bo stopnjevala. Velike pomorske sile se bodo soočile s sovražnikom v Sredozemlju in situacija bo zelo napeta. Odločilno iskro, ki bo zanetila vseobsežno vojno, pa je Alois videl prav na Balkanu: »Vidim 'nekoga velikega', kako pada, ob njem pa leži krvavo bodalo. Dva človeka bosta ubila tretjega, ki bo na visokem položaju. Plačana bosta s strani drugih ljudi. En morilec je majhen in temen, drugi pa malo višji in svetlolas. Mislim, da se bo to zgodilo na Balkanu, vendar ne morem reči z gotovostjo. Maščevanje bo takoj prišlo prek velike vode. Rumeni zmaj bo izvršil invazijo na Aljasko in Kanado istočasno, vendar ne bo prišel daleč. Ko bo zlato mesto uničeno, se bo začela vojna.«

vojna, apokalipsa
V tem turbulentnem obdobju so nekatere prerokbe spet aktualne.
Profimedia

Sveta Hildegarda iz Bingna

Opatinja iz 12. stoletja je znana po svojem neverjetnem doprinosu v klasični glasbi in književnosti, zanimive pa so tudi njene prerokbe, ki jih je bilo veliko, a se o njih ne govori dosti.

Po napovedih babe Vange lahko sklepamo, da se je 3. svetovna vojna že začela.

Ena od njih govori o uničenju ZDA. »Preden pride komet, bosta številne narode uničila siromaštvo in lakota. Veliko državo bodo uničili potresi, nevihte in ogromni valovi. Večji del bo potopljen, preostalo ozemlje bo razdeljeno. Po velikem kometu bo nacija popolnoma uničena, do konca pa jo bo dotolkla še kuga. Ocean bo uničil še več držav in obmorska mesta bodo živela v hudem strahu pred uničenjem.

vojna
Se bodo vojne še razširile?
Profimedia