Ugledni ameriški zdravnik trdi, da je v tistem tednu, ko je bil zaradi meningitisa v komi videl nebesa. Njegovi kolegi seveda pravijo, da v tistem času ni bil pri zavesti, zato z medicinskega stališča ni mogel videti ničesar.

profimedia-0076370329
Na svojem božanskem popotovanju je imel vodnico, za katero se je kasneje izkazalo, da je bila njegova pokojna sestra.
Profimedia

Dr. Eben Alexander je poučeval na Harvardu in velja za izjemno cenjenega nevrokirurga. Zase pravi, da je kristjan, vendar pa nikoli ni verjel v posmrtno življenje. A po tistem, ko je jeseni leta 2008 v komi preživel teden dni, se je njegov pogled na to drastično spremenil. Pravi namreč, da je takrat izkusil posmrtno življenje, zlasti nebesa. »Po sodobnih medicinskih dognanjih o možganih in umu, absolutno ne obstaja niti najmanjša možnost, da bi v času, ki sem ga preživel v komi, imel vsaj malo zavesti, kaj šele, da bi doživel tako živo pisano in celovito odisejo, kakršna se mi je zgodila,« je napisal v nekem časopisu. Eben pravi, da je najprej lebdel nad oblaki, nato je zagledal prosojna svetlikava bitja, ki drsela prek neba in za seboj puščala dolge sledi, podobne tistim, ki jih ustvari para. 

»Ljubljen in cenjen si za vedno, mi je sporočila moja nebeška vodnica.«

Takšne ljubezni na Zemlji ne poznamo

»Vsa moja čutila so bila združena, vid in sluh sta postala kot eno. Zdelo se je, kot da sem lahko slišal gracioznost in eleganco vseh letečih bitij ter videl spektakularno glasbo, ki je prihajala od njih. Preden sem se začel spraševati, kdo so ta bitja, mi je postalo jasno, da so oddajala glasbo zato, ker je niso mogla zadržati v sebi. To je bil zvok čiste radosti. Nad nebom sem zaznal druge, večje univerzume, počasi sem se dvigal proti njim, dokler nisem prišel do vira, ki sem ga začutil kot zatočišče, polno brezpogojne ljubezni. Tam sem naletel na neverjetno moč ter dojel, da obstajata globina in lepota, ki ju enostavno ne morem opisati,« pripoveduje zdravnik.

profimedia-0121548188
V komi je doživel nekaj, kar se nikakor ne sklada z njegovim medicinskim znanjem.
Profimedia

»Na tej poti sem imel vodiča. Bila je izjemno lepa ženska, ki se je prvič pojavila kot del moje zavesti. Nikoli prej je nisem videl. Nisem vedel, kdo je, a njena prisotnost mi je ozdravila srce. Njen obraz je bil nepozaben.« Ko jo je gledal v oči, so ga preplavila izjemno močna čustva. »To ni bila romantična ljubezen. To je bilo prijateljstvo, polno ljubezni, kakršne na Zemlji ne poznamo. Brez besed mi je dala vedeti, da sem neznansko ljubljen in da je univerzum večji, boljši, lepši, kot si lahko človek sploh zamisli. Njene sporočilo je šlo skozi mene kot veter. Težko pojasnim z besedami, povem lahko le bistvo: Ljubljen in cenjen si za vedno. Nimaš razloga za strah. Ne obstaja nič, kar bi lahko naredil narobe.«

7 dni je bil zdravnik v komi in v tem času doživel neverjetno izkušnjo.

Šokantna fotografija pokojne sestre

Iz kome se je prebudil čudežno zdrav, spomin na prečudovito žensko pa ga je spremljal vse do trenutka, ko mu je sorodnik poslal fotografijo njegove pokojne sestre Betsy, ki je ni nikoli poznal. V njeni podobi je prepoznal dekle iz nebes, žensko, s katero je preživel čas, ko je bil v komi. To je bil zanj dokaz, da je bila njegova izkušnja resnična. V pojasnilo: Dr. Alexander je bil še majhen, ko so ga posvojili, zato je odrasel brez spominov na svojo biološko družino. Ko jo je v odraslih letih začel iskati, je izvedel, da je imel biološko sestro Betsy, ki pa je žal umrla, preden bi se lahko srečala. No, ob pogledu na njeno sliko, je dojel, da sta se srečala v raju.