Predel okoli vhoda na parcelo ali vrt pomeni kariero v podobi trigrama Kana ali Huma, kar pomeni vodo.

Zunanji črti tega trigrama sta mehki črti jina, znotraj njiju pa je močna črta janga. To pokaže na skrivnostno moč vode, ki vzbuja občutenje zelo globokih, temnih in hladnih energij.

Pomeni zimski hlad, nevarnosti in priložnosti, ki jih prinaša voda. Pomeni tudi privide, kot je lunin odsev v vodi, ali pa velik uspeh, ki ga dosežete, če znate pritajiti svojo moč in si nadeti videz šibkosti. Bistvo in duh tega trigrama je prekanjenost. Kan pomeni srečo na poklicni poti. Če bi se radi lagodno in uspešno vzpenjali po poklicni lestvici, morate ta del parcele oživiti z energijo. Pomeni kariero in področje, kjer služite denar, pa tudi spiritualno pot in način, kako se ponavadi lotevate stvari. Opraviti ima z novimi začetki in priložnostmi.

Feng šuj pripomore h karieri, pomaga najti smer v življenju in ustvarja lahkotnost ter pretok.

Feng šuj: Predel kariere ali življenjske poti na vrtu
Predel kariere ali življenjske poti na vrtu
PS

Ker je element tega dela voda, so primerni predmeti za oživljanje tega predela torej povezani z njo. Barvno so to vsi odtenki modre, zato naj bo cvetje v tem delu v prevladujoči modri barvi. Ribnik ali vodnjak prineseta veliko dobrega čija. Pomembno je le, da sta v sorazmerju z velikostjo vrta ali dvorišča.

Voda prinese na vrt tudi energijo.

Miren ribnik, na katerem se odslikavajo zvezde in oblaki, odseva energije neba, vesolja in predstavlja jin, v katerem se odslikava energija jang. Voda, ki teče, vnaša zvok in gibanje na naš vrt ter pomeni energijo jang. Pomeni tudi obilje in je zelo dober zbiralnik ugodne energije či.

Pri vodi obstaja v feng šuju nekaj pravil, ki jih je modro upoštevati, če na svojem vrtu načrtujete vodni motiv.

Prvo pravilo je, da voda ne sme biti nikoli umazana in usmrajena, saj takšna postane izvor neugodne energije či. Drugo pravilo pri postavitvi vodnih poti je, da ne sme voda nikoli teči stran od hiše, saj simbolično pomeni odtekajoča denarna sredstva. Vedno mora teči proti hiši. Pomembno je tudi to, da je ribnik organskih oblik, na primer v obliki ledvice, in da je sorazmeren z velikostjo vrta. Fontano lahko postavimo na še tako majhnem prostoru, kjer želimo energijo aktivirati.

Voda na skrajnem levem delu vrta, kjer je predel bogastva, zelo ugodno vpliva na pritok denarja k hiši. Svetujemo, da v takem ribniku naselite zlate in srebrne ribe, kot je zlati krap.

deli