Rojenim v nebesnemu znamenju vodnarja so v življenju namenjene velike spremembe, ki pa so zanje lahko mučne, saj se jim kot fiksno znamenje težko prilagajajo.

Vodnar označuje enajsto hišo horoskopa in simbolizira solidarnost, humane principe, prijateljstvo, sodelovanje, odnose znotraj skupnosti, velike upe in njihovo uresničitev.

Pripadniki tega znamenja so običajno zelo navezani na svoje prijatelje in veliko pozornost posvečajo odnosom s sodelavci.
Največje uspehe lahko dosežejo v skupinskem delu, v katerem pa bodo kljub vsemu ohranili lastno samostojnost in njim lastno distanco.
SVOBODNJAK
Vodnarjev duh je svoboden, noče biti moten in ne prenaša nikakršnih omejitev. Čuti stalno potrebo po komunikaciji, zato nenehno vzpostavlja različne zveze z drugimi ljudmi, rad se ukvarja z znanstvenimi dognanji in izmenjavanjem idej.

vodnar
vodnar
profimedia

Njegov način življenja in tudi stil oblačenja sta pogosto predmet tujih kritičnih pogovorov in pogosto se zgodi, da ga tisti najbolj konservativni ljudje proglasijo za ekscentrika ali nevarnega čudaka.
Vodnar poseduje poudarjene kreativne sposobnosti, je umetniško nadarjen in talentiran za izumiteljstvo, o čemer priča neverjetno veliko izumiteljev in znanstvenikov, rojenih v tem znamenju. Vodnarju so prirojena številna znanja, ki lahko zadovoljijo njegovo radovednost in mu podarjajo spoznanja o ljudeh, saj je krog njegovih znancev zelo raznovrsten in pisan. Pripadnik vodnarja ne mara predsodkov, licemerstva in lažnih načel, ne dovoli zunanjosti, da vpliva na njegovo stališče, njegovo mišljenje je pogosto cenjeno in spoštovano, ideje pa dobro sprejete.

Vodnarju pripisujejo lastnosti vladarja Urana, ki je bil odkrit 1781. leta, ko je prevzel od Saturna vladavino nad znamenjem vodnarja.

NENAVADNI
Tako moški kot ženski predstavniki tega znamenja so muhastega vedenja, nekonvencionalni in brez kakršnihkoli meja. Ustvarjajo si svobodne zveze, saj so prepričani, da je zakonska zveza nepotrebna obveznost, ki uničuje ljubezen in seje sovraštvo med partnerjema. Privlačijo jih nenavadni ljudje, tako glede zunanjega videza kot glede načina življenja, nagibajo se h kaotičnim zvezam in zapletenim ljubezenskim zvezam, kljub vsem jasno postavljenim zahtevam. Medsebojna strpnost in razumevanje igrata odločilno vlogo v odnosu z nasprotnim spolom in takšen odnos želijo ustvariti tudi s svojimi otroki.
Imajo zelo bujno domišljijo in ne primanjkuje jim novih idej, katerim njihov partner sledi le z največjo muko, zato lahko kaj hitro nastanejo prva nesoglasja. Na prevaro se odzovejo zelo radikalno, pri čemer pride na površje njihovo nepredvideno vedenje.

vodnar
Najpogosteje je vodnar predstavljen kot modri starec, ki na rami nosi amforo, iz katere teče voda. Element vodnarja je zrak s primesjo vode, kar je vidno tudi v likovnem prikazu tega znamenja.
profimedia

Vodnar išče privržence med svojimi bližnjimi prijatelji in sodelavci v službi. Svoje uspehe in tudi materialne dobrine rade volje deli z drugimi ljudmi, veliko časa prebije v različnih družbah. Obožuje zabavo in ne mara monotonega življenja, vendar pa je pripravljen mesece dolgo preživeti v popolni izolaciji, če je to način za dosego zastavljenega cilja.

Vodnar napaja z duhovnostjo, njegova pot je usmerjena k temu, da človeštvo neprestano dviguje. 

TEMNA PLAT
Neharmonični aspekti vedno prinašajo omejitve, ki jih pripadniki tega zračnega znamenja doživljajo kot grobe izkušnje, nevarno in neurejeno življenje ter pomanjkanje pravilnega razsojanja in ocenjevanja. Svoje prijatelje v takem primeru iščejo med skrajno sumljivimi in nespodobnimi ljudmi, prodajalci lažnih idej, sanj in blaga brez pokritja.
Dejanja vodnarjev z neharmoničnim horoskopom so praviloma več kot ekscentrična, najpogosteje na škodo njih samih, destruktivna in obsojena na propad in izgubo. Posledica slabih izkušenj so slaba družba in nezanesljivi prijatelji, ki jim poleg moralnega razočaranja prinašajo tudi napačne posle, materialna situacija teh ljudi pa večinoma izzove še dodatne težave. Finančne omejitve takega vodnarja silijo prav v tak življenjski stil, proti kakršnemu se je vedno boril, ter v teptanje idej in načel, ki jih je tako goreče zagovarjal.

Vodnar strmi v višine, obremenjen z ideali, vendar neomajne volje in vedno v sporu z obstoječim.

VIDEZ IN ZDRAVJE
Vodnarji so tako kot ostali zračni znamenji, dvojčki in tehtnice, visoke rasti, podobno kot ostala fiksna znamenja (bik, lev in škorpijon) imajo robustno postavo in močne kosti.
Njihova oblika glave je bolj oglata, takšne so tudi njihove roke in stopala. Imajo poudarjene mandljeve oči in bleščeč nasmeh, močno spodnjo čeljust in značilne poteze.
Šibki točki njihovega organizma sta slaba prekrvavitev in napet živčni sistem. Pogosto trpijo zaradi glavobolov in depresije, obhajajo jih črne misli. Potrebujejo veliko gibanja po svežem zraku, bivanja v naravi in telesnih aktivnosti. Najpogosteje med vsemi znamenji so nagnjeni k zlomom in poškodbam goleni.